Aluminium productenAluminium traanplatenContact Metaalwinkel BVOnline bestellen / Offerte aanvraagLinksTopclamp Aluminium snel bouwsysteemPrivacyverklaring

Geschiedenis

 

Aluminium is het laatst ontdekte metaal dat in het dagelijks leven gebruikt wordt. Dit komt omdat aluminium niet in zuivere vorm in de natuur voorkomt, maar altijd in verbinding met andere stoffen. Het losmaken van deze samenstellingen, om aluminium in de zuivere vorm te krijgen, daar lag het grote probleem.

In 1845 lukte het de Fransman St. Claire-Deville als eerste om zuiver aluminium te krijgen. De gebruikte methode was heel erg kostbaar waardoor er maar kleine hoeveelheden geproduceerd konden worden.

 

In 1886 lukte het de Fransman Hťrault en de Amerikaan Hall, onafhankelijk van elkaar, met een nieuwe methode, de zogenaamde elektrochemische productie, die nu nog steeds wordt toegepast, zuiver aluminium te maken.

 

Met deze methode werd aluminium een heel stuk goedkoper. Rond 1850 kostte 1 kilo aluminium 1.225 dollar en na 1886 kostte 1 kilo slechts 11 dollar.

 

Waar komt aluminium voor

 

Aluminium in de zuivere vorm moet altijd verkregen worden uit andere materialen. Aluminium wordt het meest gewonnen uit rotsen en in deze rotsen zit de belangrijkste grondstof waaruit aluminium verkregen van worden: Bauxiet.

 

De grondstoffen waarin aluminium samenstellingen aanwezig zijn, vormen rond de 8% van de gehele aardkorst. De landen waar deze grondstoffen het meest gewonnen worden zijn: AustraliŽ, BraziliŽ en Jamaica.

 

Productieproces van aluminium

 

Het productieproces van zuiver aluminium, bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt er Bauxiet, een korrelig zacht gesteende, uit de natuur gewonnen. Dan haalt men uit Bauxiet, door middel van het Bayerproces, aluminiumoxide. Vervolgens worden de stoffen aluminium en zuurstof van elkaar gescheiden door elektrolyse. Deze elektrolyse kost zeer veel elektriciteit (24.000 kW voor 1.000 kilo aluminium). Het recyclen van Aluminium kost aanzienlijk minder energie, ongeveer 10% van het productie proces.

 

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de bewerkingen die wij voor u direct kunnen uitvoeren op onze speciale bewerkingen website.

U kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie! Dagelijks van 8.30 tot 17.30. Wij zijn ook op zaterdag geopend van 10.00 tot 15.00. Ons filiaal in Utrecht is dan gesloten.

 

Kom langs in onze winkels en bekijk de verschillende variaties zelf!

Klik hier om direct naar de Catalogus te gaan: Aluminium

 

 

Wij doen werkelijk alles in metaal en met metalen!

Metaalwinkel Catalogus voor online offerte aanvragen en online bestellingen.

Metaalwinkel is de metaalshop voor aluminium alle aluminium profielen aluminium buizen en aluminium platen op maat en direct bewerkt. Aluminiumprofielen, aluminium designplaten, aluminiumbuis, aluminiumplatstaf aluminiumtraanplaat, aluminiumgolfplaat, aluminiumkoker, aluminiumgaas, aluminiumfolie, ijzerwaren en metaalwaren

Geschiedenis

 


Metaalwinkel © 2005