Aluminium productenAluminium traanplatenContact Metaalwinkel BVOnline bestellen / Offerte aanvraagLinksTopclamp Aluminium snel bouwsysteemPrivacyverklaring

Eigenschappen van aluminium

 

Een van de belangrijkste eigenschappen van aluminium is dat de dichtheid heel klein is. Wat inhoud dat aluminium zeer licht is.

Als voorbeeld:
1dm3 aluminium weegt 2,70 kilo
1dm3 ijzer weegt 7,87 kilo.

 

Daarnaast is aluminium toch een redelijk sterk metaal. Aluminium is ook een zacht materiaal waardoor het gemakkelijk te bewerken en verwerken is zonder dat er scheuren of breuken ontstaan. Aluminium heeft een zilverwit uiterlijk, kan goed tegen lage temperatuur, geleidt warmte en elektriciteit goed, is niet magnetisch en niet giftig. Tevens roest aluminium niet doordat het aan het oppervlak wordt beschermd door een hechte oxidehuid. Dit oxide laagje geeft aluminium een doffe indruk. Schoon aluminium, die deze oxidelaag niet heeft, is redelijk reactief.

 

Aluminium is door omsmelting opnieuw te gebruiken waardoor rond de 35% van de vraag naar aluminium uit recycling bestaat.

 

U kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie! Dagelijks van 8.30 tot 17.30. Wij zijn ook op zaterdag geopend van 10.00 tot 15.00. Ons filiaal in Utrecht is dan gesloten.

 

Kom langs in onze winkels en bekijk de verschillende variaties zelf!

Klik hier om direct naar de Catalogus te gaan: Aluminium

 

Wij doen werkelijk alles in metaal en met metalen!

Metaalwinkel Catalogus voor online offerte aanvragen en online bestellingen.

Metaalwinkel is de metaalshop voor aluminium alle aluminium profielen aluminium buizen en aluminium platen op maat en direct bewerkt. Aluminiumprofielen, aluminium designplaten, aluminiumbuis, aluminiumplatstaf aluminiumtraanplaat, aluminiumgolfplaat, aluminiumkoker, aluminiumgaas, aluminiumfolie, ijzerwaren en metaalwaren

 

 

Eigenschappen van aluminium

 

 


Metaalwinkel 2005