Logo aluminium-winkel

Aluminium bewerken

Aluminium bewerken

Aluminium behoort tot de zachtste metalen waardoor alle bewerkingen mogelijk zijn of het nu verspanende of niet verspanende zijn. Aluminium is een prettig materiaal om mee te werken omdat het metaal licht is en eenvoudig vervormbaar.

Aluminium bewerken is toe te passen in het interieur en exterieur. Vanwege de gunstige eigenschappen, de bewerkingsmogelijkheden en het mooie uiterlijk van het materiaal. Tevens is aluminium te verwerken met veel andere materialen. De combinatie mogelijkheden zijn legio.

Verspanende bewerkingen kunnen zijn: zagen, boren en frezen. Buigen, knippen, ponzen, vervormen, solderen en persen zijn andere voorbeelden van niet verspanende bewerkingen.

Verspanen betekend: tot kleine stukjes maken. Maar ook:`Verspanen` is de term voor een aantal vormgevingstechnieken waarbij door middel van een beitel materiaal wordt verwijderd totdat de gewenste vorm of dikte is ontstaan. Tijdens de bewerking wordt het materiaal verwijderd door afschuiving waarbij dan de spanen of krullen ontstaan.

Bewerkingen 

In onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, kunnen onderstaande bewerkingen direct worden uitgevoerd. Wij hanteren namelijk het ‘klaar terwijl u wacht systeem’.

Assembleren

Boren / Soevereinen

Forceren

Knippen

Lassen / Solderen
Lijmen

Tappen

Zagen

Zetten

Als u meer wilt weten over bovengenoemde bewerkingen, klik dan naar onze bewerkingssite. www.bewerking4metaal.nl  

Aluminium platen worden bij de Metaalwinkels standaard geleverd met een kunststof folie op de zichtzijde, om krassen tegen te gaan.

Oppervlaktebehandelingen

Aluminium – Anodiseren

Anodiseren is het kunstmatige aanbrengen van een oxide laag op aluminium. Deze laag is belangrijk dikker dan de natuurlijke oxidefilm en biedt dan ook een veel betere corrosieweerstand. Het anodiseerproces is een elektrochemisch proces (gelijktijdige inwerking van chemische stoffen en van elektrische stroom). Anodiseren kan alleen worden uitgevoerd in daarvoor speciaal ingerichte werkplaatsen. Het resultaat ervan is van vele factoren afhankelijk. De meeste worden volledig beheerst door het vakmanschap van het anodiseerbedrijf. Het anodiseren kan enerzijds worden toegepast als bescherming, het zogenaamde technisch anodiseren, en anderzijds, om naast deze bescherming ook decoratieve resultaten te verkrijgen, het zogenaamde decoratief anodiseren. In het laatste geval zal een mechanische slijp- en/of polijstbewerking aan het anodiseren vooraf moeten gaan.

Voorraad

Onze geanodiseerde profielen worden standaard geleverd in de uitvoering VB6 / A20 / VOM1, ook wel genoemd “technisch blank”.

Aluminium – Poedercoaten / moffelen

Door middel van een elektrostatisch proces wordt het basismateriaal voorzien van een poeder, welke door verhitting samensmelt tot een strakke decoratieve beschermlaag. Deze laag kan in vele (RAL-) kleuren worden geleverd.

U kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie!

Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

aluminium staf 3