Logo aluminium-winkel

Aluminium bewerken

Aluminium bewerken

Aluminium is een van de meest bewerkbare materialen die er zijn, een eigenschap die het uitgebreide gebruik in diverse sectoren verklaart. Bij De Metaalwinkel hebben we ons toegelegd op het deskundig bewerken van dit unieke metaal. Afhankelijk van uw projectbehoeften kunnen we een breed scala aan bewerkingstechnieken inzetten om tot het gewenste resultaat te komen. 

Of het nu gaat om verspanende bewerkingen zoals frezen en draaien, of om niet-verspanende methoden zoals buigen, walsen en lassen, bij ons bent u aan het juiste adres. Ook complexere technieken zoals waterstraalsnijden en lasergraveren behoren tot de mogelijkheden. 

Een van de populairste manieren om aluminium te bewerken is via CNC-frezen, waarmee uiterst complexe vormen en structuren kunnen worden gerealiseerd met hoge precisie. Dankzij moderne technologie is het ook mogelijk om aluminium te lassen met methodes zoals MIG- en TIG-lassen, waardoor stevige en duurzame verbindingen ontstaan die ook visueel aantrekkelijk zijn.  

Aluminium – Poedercoaten / Anodiseren

Voor oppervlaktebehandeling kunt u denken aan anodiseren of poedercoaten. Anodiseren is een elektrochemisch proces dat de natuurlijke oxidelaag op aluminium verdikt, wat resulteert in een oppervlak dat beter bestand is tegen corrosie en slijtage. Poedercoaten biedt naast bescherming ook uitgebreide mogelijkheden voor kleuring, waardoor uw aluminium componenten volledig aan uw esthetische wensen kunnen voldoen. 

Lees hier meer over aluminium bewerken

Aluminium platen worden bij de Metaalwinkels standaard geleverd met een kunststoffolie op de zichtzijde, om krassen tegen te gaan. 

Voorraad 

Onze geanodiseerde profielen worden standaard geleverd in de uitvoering VB6 / A20 / VOM1, ook wel genoemd “technisch blank”. 

U kunt ons altijd bellen of langskomen voor informatie! 

Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Aluminium bewerken