Logo aluminium-winkel

Aluminium geperforeerde platen

Aluminium geperforeerde platen

Aluminium geperforeerde platen zijn een wonder van functioneel design, en bij De Metaalwinkel bieden we een breed scala aan opties die aan elke behoefte kunnen voldoen. Deze platen zijn vervaardigd door een reeks gaatjes in een plat stuk aluminium te ponsen, waardoor een materiaal ontstaat dat zowel licht als sterk is, en bovendien uitstekende ventilatie- en filtratiemogelijkheden biedt.

In welke branche worden ze gebruikt?

Vanwege de eigenschappen worden aluminium geperforeerde platen vaak gebruikt in architecturale toepassingen voor gevelbekleding, zonwering en scheidingswanden. Ze zijn ook onmisbaar in industriële settings, waar ze kunnen dienen als filters of zeven. Het gebruik beperkt zich niet tot grootschalige projecten; deze platen zijn ook uitstekend geschikt voor doe-het-zelf projecten, zoals het maken van lichtarmaturen, meubels en decoratieve elementen.

Aanpassingsvermogen

De geperforeerde platen kunnen worden aangepast aan verschillende vormen en afmetingen, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Bij De Metaalwinkel bieden we platen in diverse standaardafmetingen, maar maatwerk is altijd een optie. De grootte, vorm en indeling van de perforaties kunnen worden aangepast om verschillende esthetische en functionele eisen te vervullen. Qua afwerking kunnen de aluminium geperforeerde platen ook worden geanodiseerd of gepoedercoat, om zo een extra laag duurzaamheid en kleur toe te voegen.

Er kan uiteraard uit verschillende plaat diktes gekozen worden. Variërend van 0,8mm tot 3mm.

Standaard plaatmaten:

Klein formaat plaat    = 2000x1000mm

Midden formaat plaat = 2500x1250mm

Groot formaat plaat   = 3000×1500 mm

bent u geïnteresseerd om Aluminium geperforeerde platen kopen?

lees meer over Aluminium producten 

Bij vragen kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie! 

Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Aluminium geperforeerde platen