Logo aluminium-winkel

Eigenschappen van aluminium

Als u bij De Metaalwinkel komt, zult u snel merken dat aluminium een van onze specialiteiten is. En dat is om een goede reden. Aluminium is een ongekend veelzijdig metaal met een reeks eigenschappen die het ideaal maken voor tal van toepassingen. Allereerst de lichtheid: met een soortelijke massa van slechts 2,7 g/cm³ is aluminium veel lichter dan andere veelgebruikte metalen zoals staal of koper. Dit maakt het de ideale keuze voor constructies waarbij gewichtsbesparing van cruciaal belang is, zoals in de luchtvaart, automobielindustrie en zelfs bij de bouw van moderne architectonische structuren. 

Duurzame eigenschappen van aluminium

Naast zijn lichte gewicht is aluminium ook opmerkelijk sterk, met treksterkten die concurrerend zijn met die van staal, vooral wanneer het wordt gelegeerd met andere materialen zoals koper, zink of magnesium. Het metaal is tevens bestand tegen corrosie dankzij een dunne oxidelaag die zich natuurlijk vormt wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht. Deze oxidelaag maakt het metaal bijzonder resistent tegen roest, wat de duurzaamheid verhoogt en onderhoudskosten verlaagt. Bovendien is aluminium een uitstekende geleider van warmte en elektriciteit, waardoor het niet alleen geschikt is voor bouwtoepassingen, maar ook in elektrische systemen en warmtewisselaars. 

Met een breed assortiment van aluminium producten en de mogelijkheid voor maatwerk, zijn wij uw one-stop-shop voor alles wat met aluminium te maken heeft. 

Lees hier meer over Aluminium

Bekijk ons Assortiment Aluminium 

U kunt ons altijd bellen of langskomen voor informatie! Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. 

Eigenschappen van Aluminium