Logo aluminium-winkel

Toepassingsgebieden van aluminium

Toepassingen van aluminium

Gezien de eigenschappen van aluminium is het logisch dat er zeer veel uiteenlopende toepassingsgebieden zijn waar aluminium in te vinden is.

Allereerst de vliegtuigindustrie waar de eigenschappen licht, sterk, zacht en kan goed tegen lage temperatuur ten volste worden benut. Aluminium wordt ook veel verwerkt in de voedingsmiddelen industrie, denk maar eens aan blikjes, tubes of aluminiumfolie. Uiteraard wordt er dan gebruik gemaakt van de eigenschappen: niet giftig, zacht, sterk en licht.

Maar ook de meubelindustrie heeft aluminium ontdekt. Tuinmeubilair en kampeer spullen worden door gebruik van aluminium eenvoudiger te verplaatsen, het mooie zilverwitte uiterlijk draagt bij aan het totale beeld en het is een zeer prettige bijkomstigheid dat het metaal niet giftig is. Doordat aluminium de warmte goed geleid is dit metaal terug te vinden in elektriciteitskabels en in pannen. In geluidsapparatuur wordt ook aluminium gebruikt vanwege het niet magnetisch zijn. Ook in de bouw wordt veel aluminium gebruikt in bijvoorbeeld raamkozijnen, balkonhekken en schuifpuien, omdat aluminium niet roest. Tevens wordt aluminium veel gebruikt omdat het materiaal een mooie uitstraling heeft. Denk bijvoorbeeld aan de auto-industrie: wieldoppen en strips. In gebouwen: wandafwerking, balustrades, trappen, draaideuren, vloerdelen. Maar ook decoratief in de vorm van verlichting of sieraden omdat het materiaal makkelijk te bewerken is, licht is en vanwege het uiterlijk van het metaal.

Lees hier meer over aluminium

Bekijk ons assortiment Aluminium

U kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie! Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

toepassingen aluminum