Logo aluminium-winkel

Toepassingen aluminium

Toepassingen aluminium

Bij De Metaalwinkel zijn we trots op het uitgebreide scala aan mogelijkheden dat aluminium te bieden heeft. Vanwege zijn unieke combinatie van lichtheid, sterkte en corrosiebestendigheid is aluminium het go-to materiaal voor een breed scala aan toepassingen.

In de bouwsector wordt het bijvoorbeeld gebruikt in kozijnen, gevelbeplating en dakconstructies. De lucht- en ruimtevaartindustrie vertrouwt op aluminiumlegeringen voor alles van de romp tot de vleugels van vliegtuigen. En dat is nog maar het begin: in de auto-industrie helpt het gewichtsbesparende karakter van aluminium bij het verhogen van de brandstofefficiëntie, terwijl in het dagelijks leven producten als fietsframes, keukengerei en zelfs smartphones profiteren van de sterkte en lichtheid van aluminium.

Elektrische toepassingen

Naast deze meer traditionele toepassingen maakt de uitstekende geleidbaarheid van aluminium het ook ideaal voor elektrische toepassingen, waaronder bedrading en elektrische componenten. Zijn reflecterende eigenschappen maken het ook een uitstekende keuze voor zonne-energie-installaties. In de wereld van kunst en design biedt aluminium onbeperkte creatieve mogelijkheden, dankzij de mogelijkheid om het te vormen, buigen en decoratief af te werken met processen als anodiseren en poedercoaten. Bovendien is aluminium 100% recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt die in lijn is met moderne milieubewustzijn.

Lees hier meer over aluminium

Bekijk ons assortiment Aluminium

U kunt ons altijd bellen of langs komen voor informatie!

Zie hieronder voor de openingstijden van onze magazijnen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

RVS op maat bij metaalwinkel